Technisch

veelgestelde-vragen-technisch-a.jpg

Voor een perfect testresultaat is er 40­µl anticoaguleerd (EDTA) volbloed, serum of plasma nodig. 
Indien u voorzichtig een druppel uit de meegeleverd pipet in het monstervakje van de RapidSTATUS™ TiterTest™ laat vallen, dan is dit ongeveer 40µl.
 
Via onze webshop kunt u een speciale micropipette van 40µl bestellen die de dosering van het monster nog eenvoudiger en nauwkeuriger kan laten plaatsvinden. Deze vergemakkelijkt tevens het opzuigen van het monster uit een buisje.
De uitslag van de RapidSTATUS™ TiterTest™ moet tussen 10 en 20 minuten na het inzetten van de test worden afgelezen. Resultaten die na het verstrijken van deze tijd worden afgelezen, worden als ongeldig beschouwd.
Een titerbepaling wordt in het dierenpaspoort genoteerd. Een geldig paspoort is essentieel zodat de hond altijd overal, waar honden toegestaan zijn, welkom is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: hondenscholen, shows, sportwedstrijden, open dagen, evenementen, pensions, opvang etc. Ook in geval van calamiteiten is het belangrijk om over een geldig dierenpaspoort te beschikken zodat er niet plotseling toch nog gevaccineerd moet worden.
Hieronder een voorbeeld zoals het paspoort door de dierenarts ingevuld dient te worden.

voorbeeld-invullen-paspoort-titertest.jpg

Een titerbepaling ter controle 3 à 4 weken na een vaccinatie, wordt uitgevoerd om te controleren of de voorgaande vaccinatie goed is aangeslagen en het dier dus beschermd is. Het is echt belangrijk om deze controletiter uit te voeren omdat het zeer regelmatig voorkomt dat deze aangeeft  dat 1 of meerdere componenten (verzwakte virussen) uit het vaccin niet zijn aangeslagen waardoor de hond niet tegen alle ziekten beschermd is. 
Uitzonderlijk kan het voorkomen, dat er door een klein stolsel of luchtbel in het monster, een luchtbelletje in de gedoseerde druppel buffervloeistof of door een andere oorzaak, geen goede absorptie plaatsvindt en hierdoor de doorstroom wordt geblokkeerd. Als dit het geval is, roer dan voorzichtig met de tip van de pipet of de gebruikte injectienaald door de aangebrachte druppels zonder het absorptiematje aan te raken. Mocht de test dan nog steeds niet doorlopen, scheid dan voorzichtig de witte en blauwe onderkant waar de monstervakjes zich bevinden van elkaar, door op de naad, met behulp van een vingernagel of scalpelmesje, het witte afdekplaatje een klein beetje op te tillen. De test gaat dan onmiddellijk lopen. De testcassette kan hierdoor niet beschadigen.