pension-hus-asiel-opvang-a.jpg

Dierenprofessionals
 

Dit is een speciale sectie voor eigenaren/medewerkers van pensions, asielen, hondenopvang (particulier of zakelijk, hondenuitlaatservices (HUS) en alle andere branches waarbij veel honden bij elkaar komen!

Eén van de eerste vereisten die worden gesteld is dat de honden over een geldig dierenpaspoort moet beschikken. De dierenpaspoorten worden (regelmatig) gecontroleerd om te verifiëren of de vaccinaties nog geldig zijn. Want waar meerdere honden samenkomen, is het laatste wat je wilt dat er ernstige besmettelijke ziektes uitbreken, met alle mogelijke gevolgen van dien. Een titerbepaling wordt door alle officiële instanties erkent en geaccepteerd op basis van de Vaccination Guidelines welke zijn opgesteld door de WSAVA.

Om meteen een veelgehoord vooroordeel weg te nemen: een titerbepaling is geen vervanging voor een vaccinatie. Alleen is het wel zo dat wanneer een dier nog over voldoende beschermende antilichamen beschikt, vaccineren niet zinvol is. De vaccinatie zal niet resulteren in extra bescherming terwijl de pup/hond wel onnodig belast wordt om dat vaccin te kunnen verwerken.

Vaccineren is prima en heeft ervoor gezorgd dat er geen grote uitbraken meer zijn van parvo, distemper en infectieuze hepatitis, doordat een groot deel van de populatie nu beschermd is. Gelukkig slaat het grootste deel van de vaccinaties ook echt aan maar helaas is dat niet bij alle honden het geval. Vooral in de categorie pups/jonge honden (tot 1 à 1,5 jaar) komen met grote regelmaat onbeschermde honden voor die keurig gevaccineerd waren. Het niet aanslaan van een vaccinatie kan meerdere oorzaken hebben. Het is dan vooral niet te hopen dat zo'n onbeschermde hond in contact komt met de ziekte (en dat gewoon door aan een plasje op het gras te ruiken) en de ziekte oploopt.

Dit is nu precies de reden waarom een titerbepaling zo belangrijk is. Bij vaccineren hoop je op een goede bescherming; door te titeren weet je zeker of je hond wel of niet beschermd is. Een getiterde hond met een positieve uitslag brengt veel meer veiligheid op uw locatie dan een hond die alleen gevaccineerd is en waarvan niet bekend is of deze wel beschermd is. Op deze website vindt u alle noodzakelijke informatie. Mocht u toch nog vragen hebben, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. 

U kunt onderstaand vignet downloaden en gebruiken om op uw website en/of facebook te plaatsen om uw cursisten duidelijk te maken dat u de TiterTest accepteert. Dat scheelt heel veel potentiële cursisten al zoeken en vragen. Als service kunt u natuurlijk ook altijd een titersessie voor alle cursisten en/of andere hondenbezitters uit de regio organiseren. Want de TiterTest is hier bij uitstek geschikt omdat de uitslag al na 10 minuten bekend is. Denk hier eens aan bij bijvoorbeeld een Open Dag, evenementen,  etc.! Neem gerust contact met ons op; wij helpen u graag met de voorbereidingen en tips!

titer-afbeelding-vetsupplies-pension.png