header-arhomani-1-middel.jpg

ALGEMENE INFORMATIE

Arhomani: wetenschappelijk onderbouwde aromatherapie
Aromatherapie bestaat al sinds mensheugenis en staat de laatste jaren enorm in de belangstelling. Arhomani onderscheidt zich door op wetenschappelijk basis synergieën van essentiële oliën samen te stellen die een positieve en ondersteunende invloed hebben op de emoties en het gedrag van dieren. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het samenvoegen van verschillende essentiële oliën samen in een synergie, significant betere resultaten geeft dan het werken met foto-tbv-download-jpg.jpg1 enkele geur.

De naam Arhomani verwijst naar de Latijnse naamwoorden aroma, homo en animal. Arhomani staat er inderdaad voor om de band tussen mens en dier te creëren via geuren.

Alle formules van Arhomani zijn ontwikkeld door Dr. Anouck Haverbeke, dierenarts, PhD in Ethologie, Europees Specialist Gedragsdiergeneeskunde (EBVS© European Veterinary Specialist in Behavioural Medicine). Anouck behaalde haar diploma als dierenarts in 2001 aan de Universiteit van Gent (België), waarbij ze voor haar thesis het welzijn van paarden bestudeerd heeft. In 2009 heeft ze haar PhD in Ethologie behaald aan de Universiteit van Namen (België), waar ze aangetoond heeft dat positieve training de leercapaciteiten en het welzijn van militaire werkhonden verbetert.

Sinds 2013 is Anouck Europees Specialist Gedragsdiergeneeskunde (EBVS© European Veterinary Specialist in Behavioural Medicine). Als lid van verschillende diergeneeskundige verenigingen in diergedrag en in natuurlijke diergeneeskunde (Complevet), verbindt Anouck zich ertoe om regelmatig opleidingen te volgen om zodoende een hoog niveau aan competenties in deze vakgebieden te handhaven.

Wetenschappelijke onderzoeken
â–º A Pilot Study on Behavioural Responses of Shelter Dogs to Olfactory Enrichmen door A. Haverbeke et al 2019
â–º Behavioral and cortisol responses of shelter dogs to a cognitive bias test after olfactory enrichment with essential oils door Uccheddu et al 2018

Publicaties
â–ºDr. Anouck Haverbeke, legt haar aanpak uit en enkele dierenartsen vertellen over hun ervaringen met Arhomani

Webinars
â–º Webinar Arhomani

Arhomani’s 100% natuurlijke essentiële oliën zijn E.O.B.B.D. (Essential Oil Botanically and Biochemically Defined) gegarandeerd en zonder pesticiden. De oliën zijn in speciale flesjes van Miron glas verpakt om ze optimaal te bewaren zodat ze hun kracht behouden.

E.O.B.B.D. staat voor Essential Oils Botanically and Biochemically Defined. Deze kwaliteitsgarantie biedt 7 kwaliteitscriteria:

* Botanische definitie
* Bevestigen welke plantenorganen er worden gebruikt (wortels, stengels, bladeren, bloemen, zaden of vruchten)
* Extractiemethode
* Bestrijding van vervuiling
* Fysisch-chemische analyse
* Fysieke analyse
* Biochemische analyse

De essentiële oliën van Arhomani worden door een onafhankelijk laboratorium getest. Dit zorgt voor transparantie waardoor het vertrouwen van de gebruiker in de Arhomani producten verzekerd wordt.

Houdbaarheid
Dankzij het speciale Miron glas kunnen de oliën tegen daglicht. Bij voorkeur de flesjes op kamertemperatuur bewaren. Arhomani Veterinary Aromatherapy is bij juist gebruik onbeperkt houdbaar.

Verkrijgbaar als:
â–º spray 30ml (kant en klaar)
â–º olie voor diffuser 10ml (geconcentreerd)

HOE TE GEBRUIKEN

SPRAY
Druk 2-3 keer (kan op ieder moment van de dag) op bijvoorbeeld kussens, in de auto, op kleding etc.
Nooit rechtstreeks op het dier aanbrengen!

diffuser-voorbeeldfoto.jpg

OLIE VOOR DIFFUSER
Let op:
hier heeft u uiteraard wel een diffuser/vernevelaar voor nodig!
Telkens alles 2x daags toe te passen gedurende 3 uur per dag
Hond(en) / paard(en): 2-3 druppels in 80ml water
Kat(ten): 1 druppel in 80ml water
Bijzondere dieren*: 1 druppel in 100ml water,
* (exotische) vogels, reptielen, amfibieën, konijnen, knaagdieren

Voor een beter resultaat kunnen Arhomani Spray en Arhomani Diffuser in combinatie worden gebruikt.

Belangrijk
â–º Voorkom direct contact op huid en/of vacht van mens en dier. Er bestaat een risico op verbranding door de zon.
â–º Vermijd contact met het licht en verschillen in temperatuur.
â–º Niet geschikt voor oraal gebruik.
â–º Buiten het bereik van kinderen en dieren houden.

VERKOOPPUNTEN

Gezien de benodigde specialistische kennis over de werking van Arhomani is het niet mogelijk voor particulieren om rechtstreeks te bestellen. De Arhomani producten zijn uitsluitend verkrijgbaar via onze gespecialiseerde verkooppunten zoals dierenartsen, gedragsdeskundigen, homeopathische en/of holistische praktijken, osteopaten/fysiotherapeuten voor dieren, hondentrainers, trimsalons, dierenspeciaalzaken, fokkers die beschikken over een BTW/HK nummer etc.

Verkooppunt worden?
Heb jij als dierenprofessional interesse om de producten van Arhomani op te nemen en in te zetten, neem dan contact met ons op via info@vetsupplies.nl

OPLEIDINGEN

Ter vergroting van je kennis biedt Arhomani 2-daagse opleidingen aan om meer te weten te komen over het effect van olfactorische verrijking op de emoties van mensen en dieren. Na het volgen van deze opleiding ben je een Arhomani Certified Trainer. 
Meer over deze opleidingen is te vinden op https://www.arhomani.com/trainers/trainings/

 

button-arhomani-terug-4x2.png