Er wordt vaak gedacht dat mensen die hun hond(en) laten titeren, tegen vaccineren zijn. Het tegendeel is echter waar. Deze mensen hebben zich goed geïnformeerd in de materie en willen alleen maar het beste voor hun dier. Zij weten dat vaccinaties niet altijd leiden tot bescherming en langdurige immuniteit maar weten wel dat vaccinaties noodzakelijk zijn om hun hond antilichamen (antistoffen) op te laten bouwen die voor deze bescherming en immuniteit noodzakelijk zijn.
Als een hond echter nog antilichamen heeft die ontstaan zijn na een vorige vaccinatie of besmetting, dan zal een nieuwe vaccinatie niet bijdragen tot meer immuniteit terwijl het lichaam wel extra en onnodig wordt belast. Naast positieve effecten, kennen vaccinaties namelijk ook bijwerkingen. En sommige van deze bijwerkingen kunnen pas in een later stadium optreden waardoor de link met de vaccinatie niet meer gelegd wordt. Juist daarom is de RapidSTATUS™ TiterTest™ zo'n mooi instrument. Deze TiterTest toont aan of jouw hond t al dan niet beschermd is dankzij een voorgaande vaccinatie of eerdere besmetting, tegen parvo, hondenziekte en infectieuze hepatitis. De dierenarts neemt een paar druppeltjes bloed af en voert vervolgens de test uit. Al na 10 minuten is de uitslag bekend! Indien deze negatief is, dan volgt er, indien je hond gezond is, een vaccinatieadvies. Het doel is namelijk nog altijd om ervoor te zorgen dat je dier zo goed mogelijk beschermd wordt. Zo wordt de kans zoveel mogelijk verkleint dat je hond de ziekte kan oplopen en/of doorgeven. Gelukkig is een groot percentage van de honden veel langer beschermd dan de termijn die producenten van vaccins voorschrijven voor een hervaccinatie.
Bij een positieve uitslag hoeft er niet gevaccineerd te worden en kun je je hond volgens de hiervoor geldende richtlijnen over 3 jaar opnieuw laten titeren.
Voor welke honden is de TiterTest zinvol?
Voor alle honden! Van klein tot groot en van jong tot oud! Als jouw hond nog niet eerder is getiterd, hoe weet je dan of hij wel goed beschermd is?
Vanaf wanneer kan ik mijn hond laten titeren?
Je kunt eigenlijk vrijwel op ieder moment beginnen om je hond te laten titeren. De enige voorwaarde is dat er minimaal 3 weken moet zitten tussen de laatste DHP-vaccinatie en het moment van titeren.
Als er nog niet eerder getiterd is, is het zeker raadzaam om dat te doen, ook wanneer er nog recentelijk gevaccineerd is. Immers, de dierenarts heeft je hond wel een vaccin toegediend maar de vraag is of deze inenting ook is aangeslagen. Het lijkt zo logisch om te denken dat een vaccin altijd werkt maar dat is helaas niet altijd het geval. Narcose, geneesmiddelen die het immuunsysteem onderdrukken, gezondheidsproblemen: dit kan er allemaal toe leiden dat een vaccin niet aanslaat en niet leidt tot immuniteit terwijl je wel dus in de veronderstelling bent dat je dier goed is beschermd. In tegenstelling tot de werking van een vaccin is het bepalen van een titer niet afhankelijk van externe factoren.
Daarom is het laten uitvoeren van een titerbepaling de enige manier om erachter te komen of jouw hond beschermd is. Een titerbepaling met de RapidSTATUS™ TiterTest™ duurt slechts 10 minuten en kan gewoon tijdens een consult of in combinatie met een andere behandeling worden uitgevoerd.
Met de komst van de RapidSTATUS™ TiterTest™ is dit een vaststaand feit. Dierenartsen die de RapidSTATUS™ TiterTest™ adviseren en inzetten, zijn erg te spreken over de gebruiksvriendelijkheid, snelheid en nauwkeurigheid van de test. De kans op het maken van fouten tijdens zowel de uitvoering als interpretatie, is minimaal. Er zijn slechts 3 eenvoudige handelingen nodig en na 10 minuten is de uitslag bekend. Handige flowcharts maken het de dierenarts gemakkelijk om de juiste beslissing te nemen.
Maakt jouw dierenarts nog geen gebruik van de RapidSTATUS™ TiterTest™? Vraag je dierenarts er dan naar of zoek even op onze locatiezoeker bovenaan deze pagina naar de dichtbijzijnste praktijk. Je bent overal van harte welkom!
RapidSTATUS™ TiterTest™: Snel en accuraat titers testen. Klaar terwijl u wacht!
Ga naar de productinformatie.