test-header-a.jpg

Hoe werkt de RapidSTATUS™ TiterTest™?
 

De RapidSTATUS™ TiterTest™ is erg populair vanwege de snelheid, eenvoud, gebruiksvriendelijkheid en nauwkeurigheid. Na slechts 3 eenvoudige handelingen wordt de test gestart en 10 minuten later weet je al of jouw hond beschermd is of niet. Is dit nu echt nodig, want als er al gevaccineerd is, dan is je hond toch beschermd? Dit is nu precies de reden waarom er titertests zijn: een vaccinatie kan om wat voor reden dan ook niet aanslaan en je zult maar in de veronderstelling zijn dat jouw hondje goed beschermd is, omdat je het altijd netjes volgens schema hebt laten vaccineren, maar toch niet beschermd blijkt.

Het werkt heel simpel: de dierenarts neemt een beetje bloed af in een buisje (3 druppels is al voldoende), doseert deze vervolgens in de monstervakjes, voegt hier 2 druppels buffervloeistof aan toe om de test te laten lopen en laat dan de test  liggen. Na slechts 10 minuten kan de uitslag duidelijk worden afgelezen. Als er overal bij de C (controlelijn) op de cassette een rode lijn zichtbaar is dan betekent het dat de test het doet. Is er ter hoogte van de T een rode lijn zichtbaar dan zijn er antilichamen gedetecteerd. Is je hond nog beschermd dan kan een volwassen hond (ca. > 1 jaar) over 3 jaar opnieuw getiterd worden en hoeft er in die periode geen DHP-vaccinatie plaats te vinden. Mocht je hond niet beschermd zijn, dan kan deze direct worden gevaccineerd.l Het advies luidt dan om je hond 3 tot 4 weken later nog eens te titeren ter controle of hij nu wel beschermd is.

Doordat deze beelden tijdens de coronamaatregelen zijn gemaakt was het filmen op afstand! De beelden kunnen dus altijd beter, mooier, gelikter en perfecter maar het geeft evengoed een treffend beeld hoe het precies gaat!

 

button-terug-blauw.png

foto credits: Wybrich