header-volwassen-honden.jpg

Voordelen titeren volwassen honden

Er wordt vaak gedacht dat mensen die hun hond(en) laten titeren, tegen vaccineren zijn. Het tegendeel is echter waar. Deze mensen hebben zich goed geïnformeerd in de materie en willen alleen maar het beste voor hun dier. Zij weten dat vaccinaties niet altijd leiden tot bescherming en langdurige immuniteit maar weten wel dat vaccinaties noodzakelijk zijn om hun hond antilichamen (antistoffen) op te laten bouwen die voor deze bescherming en immuniteit noodzakelijk zijn.

Als een hond echter nog antilichamen heeft die ontstaan zijn na een vorige vaccinatie, dan zal een nieuwe vaccinatie niet bijdragen tot meer immuniteit terwijl het lichaam wel extra en onnodig wordt belast. Naast positieve effecten, kennen vaccinaties namelijk ook bijwerkingen. En sommige van deze bijwerkingen kunnen pas in een later stadium optreden waardoor de link met de vaccinatie niet meer gelegd wordt. Juist daarom is de RapidSTATUS™ TiterTest™ zo'n mooi instrument. Deze TiterTest toont aan of jouw hond tegen de ziektes waartegen hij wordt gevaccineerd, al dan niet beschermd is. De dierenarts neemt een paar druppeltjes bloed af en voert vervolgens de test uit. Al na 10 minuten is de uitslag bekend! Indien deze negatief is, dan volgt er, indien je hond gezond is, een vaccinatieadvies. Het doel is namelijk nog altijd om ervoor te zorgen dat je dier zo goed mogelijk beschermd wordt. Zo wordt de kans zoveel mogelijk verkleint dat hij de ziekte kan oplopen en/of doorgeven. Gelukkig is een groot percentage van de honden veel langer beschermd dan de termijn die producenten van vaccins voorschrijven voor een hervaccinatie.

Bij een positieve uitslag hoeft er niet gevaccineerd te worden en kun je je hond volgens de hiervoor geldende richtlijnen over 3 jaar opnieuw laten titeren.

Voor welke honden is de TiterTest zinvol?
Voor alle honden! Van klein tot groot en van jong tot oud! Als jouw hond nog niet eerder is getiterd, hoe weet je dan of hij wel goed beschermd is?

 

button-terug-rood.png