test-header-a.jpg

Waarom de RapidSTATUS™ TiterTest™?

De RapidSTATUS™ TiterTest™ is erg populair vanwege de snelheid, eenvoud, gebruiksvriendelijkheid en nauwkeurigheid. Na slechts 3 eenvoudige handelingen wordt de test gestart en 10 minuten later weet je al of jouw hond optimaal beschermd is of niet. Gezien de eenvoudig- en snelheid van de RapidSTATUS™ TiterTest™ is het dus echt "klaar terwijl je wacht".
 
Hieronder even de voordelen op een rijtje:
  • de RapidSTATUS™ TiterTest™ is zeer  betrouwbaar.
  • de RapidSTATUS™ TiterTest™ vraagt slechts om 3 simpele handelingen en de test doet de rest! De dierenarts kan dit gewoon tijdens een normaal consult uitvoeren. Na 10 minuten is de uitslag bekend. 
  • de uitslag kan direct worden ingevuld in het dierenpaspoort.
  • het aflezen van de RapidSTATUS™ TiterTest™ kan gewoon niet fout gaan. Het is onmogelijk om deze ondersteboven af te lezen, in de verkeerde volgorde af te lezen, of foutief te interpreteren. Alle ziekten staan zeer duidelijk op de cassette aangegeven zodat er geen discussie over mogelijk is.
  • de RapidSTATUS™ TiterTest™ test op de aanwezigheid van beschermende antilichamen. Die zijn er of die zijn er niet. Vergelijk het met een zwangerschapstest: je bent zwanger of niet, maar niet een klein beetje zwanger! Zoals de WSAVA aangeeft in haar Vaccination Guidelines is de hoogte van de titer niet belangrijk. Wanneer men zeker weet dat een dier positieve titers heeft dan zal het dier ook speciale geheugencellen aanmaken. Deze komen in actie wanneer het dier in contact komt met het virus waardoor er dan extra antilichamen worden aangemaakt om het virus te kunnen overwinnen.
  • de sensitiviteit, specificiteit en nauwkeurigheid van de RapidSTATUS™ TiterTest™ zijn dermate hoog dat de kans op vals positieve en vals negatieve uitslagen klein zijn.

 

button-terug-blauw.png

foto credits: Wybrich