header-volwassen-honden.jpg

Vanaf wanneer kan ik mijn hond laten titeren?

Je kunt eigenlijk vrijwel op ieder moment beginnen om je hond te laten titeren. De enige voorwaarde is dat er minimaal 3 weken moet zitten tussen de laatste DHP-vaccinatie en het moment van titeren.
Als er nog niet eerder getiterd is, is het zeker raadzaam om dat te doen, ook wanneer er nog recentelijk gevaccineerd is. Immers, de dierenarts heeft je hond wel een vaccin toegediend maar de vraag is of deze inenting ook is aangeslagen. Het lijkt zo logisch om te denken dat een vaccin altijd werkt maar dat is helaas niet altijd het geval. Narcose, bepaalde geneesmiddelen, gezondheidsproblemen: dit kan er allemaal toe leiden dat een vaccin niet optimaal werkt terwijl je wel dus in de veronderstelling bent dat je dier goed is beschermd. In tegenstelling tot de werking van een vaccin is het bepalen van een titer niet afhankelijk van externe factoren.

Daarom is het laten uitvoeren van een titerbepaling de enige manier om erachter te komen of jouw hond beschermd is. Een titerbepaling met de RapidSTATUS™ TiterTest™ duurt slechts 10 minuten en kan gewoon tijdens een consult of in combinatie met een andere behandeling worden uitgevoerd.

 

button-terug-rood.png